Rachel Hawkins - Hex Hall

Sophie - Spell Bound (Hex Hall #3) by Rachel Hawkins #Green.T.Hazudnék, ha azt mondanám, ez volt életem legjobb fantasy könyve. Mert nem volt az. Annak ellenére. hogy a 27o-ből 25o. egyhuzamban olvastam el, korántsem vagyok belehabarodva a sorozatba.

De vegyünk mindent szép sorjában! :)

Azt hiszem, a pontlevonás a szubjektív véleményem miatt lesz levonva, ami egyáltalán nem jelentheti azt, hogy ez a könyv ne lenne tökéletes bárki számára.

Adott egy 16 éves lány, aki eddig majdnem hússzor költözött az édesanyjával, aki apa nélkül nőtt fel, és aki... hm, egy sötét boszorkány, mint később kiderült. Számára a Hekatéba kerülés olyannak tűnt eleinte, mintha egy új, normális városba költözött volna, ahol egy teljesen új iskolába kerülne. Feltűnt a három grácia, akik az ujjai köré akarják csavarni az új lányt. Ott volt a tipikus rossz fiú, akibe szinte azonnal beleszeretett, még akkor is, ha egy köcsög, szemétládaként viselkedett vele eleinte. Ott volt a fura csaj, aki végül a legjobb barátnő lesz, és ott vannak a többi fura emberek, akik nélkül nem lenne teljes az iskola fogalma. Ha ezt megtetőzzük azzal, hogy az iskola diákjai mind furák, megkapjuk a Hekatét, rövidítve: Hex Hall.

Érdekes volt, ahogy az események és a következmények váltották egymást, ezzel nem volt semmi gondom. Minden akkor derült ki, amikor kellett, és a legtöbb dolog akkor, amikor nem is számítottam rá, szóval ez egy erős pluszpontnak számít.

Ami kicsapta nálam a biztosítékot, és ami miatt levonom azt az egy csillagot az ötből, az a különbség aközött, amit az írónő írni szeretett volna és amit végül kiadott a kezéből. Megszoktam már azt, hogy a legtöbb boszorkányos, fantasy könyvben a női főszereplők erősek, okosak, talpraesettek, és szarkasztikusak a javából. Nos, itt megvolt ez is, és ez még jó is lenne, de... ha ezt ötvözik a YA témával, ahol a legtöbb szereplő 15-16 éves, akkor megkapjuk ezt, ami "fele apă, fele víz", ahogy nálunk, Erdélyben szokták mondani... azaz lecsó, de az elsózott, elfűszerezett fajtából.

A kérdésem már csak az: megmarad ez az érzés a következő három részben, vagy változni fog a véleményem? :)

Ti olvastátok már? Mit gondoltok róla? Nektek hogy tetszett? Várom a válaszotokat! ❤

Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése